Pentru a recupera parola va rugam sa introduceti adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat.

Bine ai venit!

Tel: +4.021.327.49.52; +4.021.323.52.90

Deceuninck - Sisteme din PVC pentru ferestre si usi

 • Mergi la pagina de inceput
 • Tooltip
  Adauga pagina curenta in lista ta de favorite
 • Trimite-ne un mesaj prin e-mail.

  Contacteaza-ne acum

  Pentru a trimite un mesaj completati campurile de mai jos.

 • Aboneaza-te la newsletter

  Abonare newsletter

  Vrei sa fi la curent cu ultimele noutati, stiri, produse Deceuninck? Aboneaza-te si noi te informam!

Info centru

De la materia prima la profilul din PVC-U

In anul 1912 Fritz Klatte descoperea principiile de baza ale productiei la nivel industrial a PVC-U. Cu toate acestea, productia la scara larga a acestui material  nu a inceput pana in 1938, moment cand au fost gasite aplicatii concrete. Descoperirea acestui produs marcheaza inceputul industriei de materiale plastice si al tehnologiilor sale. In esenta, procesul se poate rezuma astfel :

 • Electroliza sarii degaja clorul;
  Etilena este obtinuta dupa rafinarea petrolului si cracarea pacurii;
 • Sintezele chimice a elementelor primare produc clor-vinil monomer in forma gazoasa;
  Monomerul este apoi polimerizat in forma poli-clor-vinil sau PVC, sub forma de pudra inerta. O molecula PVC este alcatuita din 750 pana la 1500 de monomeri;
  Rasina PVC este amestecata cu diferiti aditivi pentru a forma variante cu diverse proprietati;
 • Rezultatul este o pudra relativ fina sau granule.


Mixarea
Crearea in anul 1988 a Deceuninck Compound N.V. in Diksmuide (Belgia) a fost o consecinta fireasca a filozofiei noastre de integrare a departamentelor strategice. Deceuninck Compound produce materie prima folosita pentru extrudarea profilelor PVC-U. In acest fel, Deceuninck dispune de competenta cu privire la unul din pricipalii factori de productie - materia prima – pe care o poate imbunatati asa cum se doreste, rezultand un mai bun control al calitatii produsului finit.
Caldura pierduta printr-un element de constructie este direct proportionala cu valoarea U (emisia termica) a elementului. Altfel spus, o valoare U mare (exprimata In W/m2K) inseamna o energie mare pierduta iar o valoare U scazuta inseamna o izolare buna. Profilele PVC-U au cea mai scazuta valoare U si de aceea furnizeaza cea mai buna izolare.
Cu un personal inalt calificat si cu o dotare automatizata, Deceuninck Compound combina priceperea cu tehnologia de varf. Rezultatul a fost  certificarea ISO 9001 din Mai 1995, ca garantie a unui nivel absolut al calitatii productiei si serviciilor.
Pulberea PVC-U in starea sa pura (de culoare alba) nu este utilizata direct pentru extrudare. Pentru imbunatatirea proprietatilor de prelucrare si a fiabilitatii in utilizare a profilelor din PVC-U, sunt adaugate pana la 15 materiale auxiliare (plastifianti, stabilizatori, agenti de ignifugare, lubrifianti, pigmenti, modificatori pentru cresterea rezistentei la soc). Dupa aceasta operatie de amestecare, compoundul care este sub forma de pudra sau granule, este gata de prelucrare in extruder.


Matrite

Demaplast: Divizia de matrite.
Crearea de dispozitive de inalta performanta formeaza o veriga esentiala in procesul tehnologic de extrudare. Acest proces este de asemenea realizat in cadrul firmei Deceuninck,  ca parte a integrarii noastre pe verticala. Infiintarea in complexul Deceuninck de la Hooglede-Gits a Diviziei Demaplast sporeste autonomia grupului prin realizarea proiectarii si productiei de matrite si calibratori.
Matrita este instalata la iesirea din extruder a fluxului de material plastifiat, generand forma profilului.
Calibratorul da profilului configuratia sa finala racindu-l partial si conferind stabilitatea dimensionala a peretilor.
Matritele si dispozitivele de calibrare sunt realizate din oteluri speciale, garantandu-se pe termen lung calitatea lor si a profilelor extrudate.

Montajul corect al tamplariei din PVC

Cea mai importanta caracteristica a ferestrelor este capacitatea acestora de a limita pierderile termice. Montajul gresit al unei ferestre, insa, o poate face ineficienta din acest punct de vedere.

In primul rand, fereastra este corect pozitionata pe grosimea zidului atunci cand “incaleca” linia izotermei de zero grade Celsius, si anume:
- in cazul unei constructii cu pereti exteriori fara o izolare termica suplimentara (cu polistiren expandat, vata minerala, etc.), fereastra va trebui pozitionata pe mijlocul grosimii zidului
- in cazul unei constructii cu pereti exteriori prevazuti cu un sistem de izolare termica suplimentara, fereastra va trebui pozitionata peste izolatia termica suplimentara sau cat mai aproape de aceasta

In al doilea rand, interstitiul periferic ramas intre tamplaria din PVC si zidarie trebuie sa fie cat mai mic (tipic: 2...3 cm) si sa fie izolat cu spuma poliuretanica. Trebuie evitata folosirea penelor de sustinere montate transversal pe planul tamplariei, pentru a nu se forma punti termice.

Este indicat,de asemenea, ca interstitiul frontal ramas intre tamplarie si spaletii exteriori sa fie etansat cu un material care sa impiedice patrunderea apei (umezelii) in zidarie si / sau spuma poliuretanica (de obicei silicon neutral sau banda precomprimata; trebuie notat ca finisarea spaletilor exteriori doar utilizand tencuiala nu este corecta, dupa uscare aceasta nefacind priza cu tamplaria din PVC – rezultand astfel interstitii care permit patrunderea apei).

Recomandarea noastra

Totul pentru familii fericite.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Stiri

Q&A

 • Q: Cum pot fi finisate ferestrele?

  A: Cu gama profilelor aditionale si compatibile, fiecare fereastra poate fi realizata in cele mai mici detalii: placarile de spaleti cu PVC traditional rigid sau masiv, glafurile interioare si...

 • Q: Clientii beneficiaza de service?

  A: O retea de fabricanti autorizati de ferestre Deceuninck ofera cea mai buna garantie pentru produsul finit, care raspunde din toate punctele de vedere tuturor dorintelor si exigentelor...

 • Q: In ce culori sunt disponibile profilele?

  A: Gama larga de culori in diverse texturi: colorate in masa, acoperite cu folie de tipul structurii lemnului sau coextrudate, permite realizarea unor multiple combinatii creative. Culoarea neutra gri...

Referinte