Pentru a recupera parola va rugam sa introduceti adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat.

Bine ai venit!

Tel: +4.021.327.49.52; +4.021.323.52.90

Deceuninck - Sisteme din PVC pentru ferestre si usi

 • Mergi la pagina de inceput
 • Tooltip
  Adauga pagina curenta in lista ta de favorite
 • Trimite-ne un mesaj prin e-mail.

  Contacteaza-ne acum

  Pentru a trimite un mesaj completati campurile de mai jos.

 • Aboneaza-te la newsletter

  Abonare newsletter

  Vrei sa fi la curent cu ultimele noutati, stiri, produse Deceuninck? Aboneaza-te si noi te informam!

Info centru

Ce este condensul

Condensul este rezultatul transformarii apei aflata in atmosfera din faza de vapori in faza lichida. Cantitatea de apa aflata in atmosfera sub forma de vapori este variabila in functie de conditiile de presiune si temperatura. Raportul intre cantitatea de apa sub forma de vapori existenta in atmosfera la un moment dat si cantitatea maxima de apa sub forma de vapori ce poate exista in atmosfera in aceleasi conditii de presiune si temperatura se numeste umiditate relativa. Atmosfera a carei umiditate relativa este mai mica de 100% se numeste nesaturata. Orice volum de aer nesaturat cu vapori de apa poate deveni saturat fara un aport suplimentar de apa, prin scaderea temperaturii si / sau a presiunii, moment in care va aparea in mod obligatoriu condens pe suprafata peretilor care delimiteaza volumul de aer considerat - respectiv pe zona cea mai rece, astfel incat volumul de aer considerat sa ramana nesaturat.

Atmosfera din interiorul apartamentelor tinde sa fie relativ izolata de cea din exterior in ceea ce priveste schimbul de umiditate si temperatura (nu si in ceea ce priveste presiunea). In schimb, aportul de apa in atmosfera apartamentului este relativ continuu (gatitul la bucatarie, gazul ars la aragaz produce vapori de apa, plantele produc vapori de apa, omul elimina prin respiratie aproximativ 40 g apa/ora, s.a.), aceasta conducand la cresterea continua a umiditatii relative in absenta unei aerisiri adecvate. Variatia presiunii atmosferice este putin importanta pentru aparitia condensului in apartamente. Condensul apare in apartamente fie pe geamuri fie pe peretii exteriori (adica pe suprafetele cele mai reci din interiorul unei incaperi). De ce? In lipsa unor curenti de aer care sa uniformizeze temperatura in intreaga camera, in imediata vecinatate a geamurilor si / sau zidurilor se creaza un microclimat cu temperatura mai scazuta decat in restul incaperii, in zona respectiva atmosfera devenind saturata cu vapori de apa. Cazul considerat pe diagrama alaturata trebuie interpretat astfel: intr-o camera in care atmosfera are temperatura de 25°C si umiditatea relativa de 65% condensul apare pe orice obiect care are temperatura mai mica sau egala cu 18°C.

Se observa usor ca orice crestere a valorii umiditatii relative se transpune intr-o crestere a temperaturii la care apare condensul.
Este bine de stiut ca, in conditiile temperaturilor exterioare ale Romaniei in perioada iernii, temperatura foii interioare a geamului termoizolant realizat cu sticla "float" coboara usor sub 18°C (pana la 10 ... 11°C). Prin utilizarea unitatilor de geam termoizolant cu sticla "low-E" temperatura foii interioare de sticla poate fi mai mare cu aproximativ 7°C decat in cazul geamului termopan cu foi de sticla "float" (in aceleasi conditii de temperatura interior - exterior). Bineinteles ca formarea condensului nu este astfel total impiedicata, el putand aparea in conditiile atingerii unei anumite umiditati relative in incapere; poate aparea condens si pe foaia de sticla "low-E" - respectiv perimetral, in imediata vecinatate a baghetei, temperatura aceastei zone fiind mai scazuta datorita pierderii de caldura prin conductie directa a sticlei (caracteristica "low-E" se refera doar la transferul de caldura prin radiatie termica).

Aerisirea incaperii este singura metoda sigura pentru prevenirea aparitiei condensului, caci realizeaza scaderea umiditatii din incapere. Pentru evitarea pierderilor mari de caldura prin deschiderea geamului, se recomanda solutia montarii de grile pentru realizarea aerisirii controlate.

PVC-U - omul si mediul

Conservarea Mediului

Productia si prelucrarea PVC-U nu afecteaza decat in mica masura mediul inconjurator. Cele doua componente de baza din care se produce PVC –U sunt sarea si petrolul. Sarea este prezenta in cantitati mari pe planeta noastra, in timp ce pe de alta parte, petrolul reprezinta o materie prima cu resurse limitate. Cu toate acestea, la fabricarea PVC-U proportia de petrol este de numai 43% in timp ce majoritatea celorlalte materiale plastice sunt derivate 100% din produse petroliere.

 

O balanta ecologic favorabila

Cercetarile la nivel international au aratat ca profilele PVC-U sunt din punct de vedere ecologic o alegere responsabila pentru fabricarea ferestrelor si usilor. Acest lucru este argumentat de durata de viata a tamplariei din PVC-U care este de doua ori mai lunga decat a celei din aluminiu si de trei ori mai lunga decat din lemn. Bilantul de eficienta energetica de fabricatie indica faptul ca costurile energiei pentru fabricarea unei ferestre din aluminiu sunt aproape de trei ori mai mari decat a unei ferestre din PVC-U., iar pentru o fereastra din lemn  costurile energiei sunt cu 5% mai mari decat pentru o fereastra din PVC-U. Un alt avantaj al PVC-U este reciclabilitatea acestuia in proportie de 100%. Balanta ecologica este suma elementelor pozitive si negative pentru mediu. Acesta balanta este considerata a fi favorabila PVC-U din punct de vedere al consumului de energie si evitare a poluarii mediului.

 

Recomandarea noastra

Totul pentru familii fericite.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Stiri

Q&A

 • Q: Cum pot fi finisate ferestrele?

  A: Cu gama profilelor aditionale si compatibile, fiecare fereastra poate fi realizata in cele mai mici detalii: placarile de spaleti cu PVC traditional rigid sau masiv, glafurile interioare si...

 • Q: Clientii beneficiaza de service?

  A: O retea de fabricanti autorizati de ferestre Deceuninck ofera cea mai buna garantie pentru produsul finit, care raspunde din toate punctele de vedere tuturor dorintelor si exigentelor...

 • Q: In ce culori sunt disponibile profilele?

  A: Gama larga de culori in diverse texturi: colorate in masa, acoperite cu folie de tipul structurii lemnului sau coextrudate, permite realizarea unor multiple combinatii creative. Culoarea neutra gri...

Referinte